FIT MLECZNA KANAPKA

Składniki:

Ciasto (6 szt. czyli 12 prostokątów

  • 4 jajka
  • 8 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 8 łyżek otrębów owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 8 łyżek erytrytolu lub ksylitolu
  • 14 łyżek mleka

Krem

  • 6 łyżek sera ricotty
  • 6 łyżek jogurtu greckiego lub stałej części mleczka kokosowegoj
  • 4 łyżki mleka w proszku lub odżywki białkowej
  • 2 serki Skyr naturalne
  • 6 łyżek erytrytolu lub ksylitolu
  • ok.7 łyżek wiórków kokosowych (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)

Przygotowanie:

Ciasto (6 szt. czyli 12 prostokątów)

Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy bardzo cienki placek (później jeszcze urośnie w piekarniku). Pieczemy ok. 20 minut w temp.180oC. Po wystudzeniu kroimy na prostokąty. Składniki na krem mieszamy razem. Krem wkładamy na ok. 15 min do lodówki do zgęstnienia. Smarujemy nim 6 prostokątów i sklejamy z drugą połową.

SPRÓBUJ RÓWNIEŻ