Składniki:
Ciasto (6 szt. czyli 12 prostokątów
- 4 jajka
- 8 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
- 8 łyżek otrębów owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 8 łyżek erytrytolu lub ksylitolu
- 14 łyżek mleka
Krem
- 6 łyżek sera ricotty
- 6 łyżek jogurtu greckiego lub stałej części mleczka kokosowegoj
- 4 łyżki mleka w proszku lub odżywki białkowej
- 2 serki Skyr naturalne
- 6 łyżek erytrytolu lub ksylitolu
- ok.7 łyżek wiórków kokosowych (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
Przygotowanie:
Ciasto (6 szt. czyli 12 prostokątów)
Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy bardzo cienki placek (później jeszcze urośnie w piekarniku). Pieczemy ok. 20 minut w temp.180oC. Po wystudzeniu kroimy na prostokąty. Składniki na krem mieszamy razem. Krem wkładamy na ok. 15 min do lodówki do zgęstnienia. Smarujemy nim 6 prostokątów i sklejamy z drugą połową.