FIT KOKOSANKI

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 2 szklanki mąki zwykłej
  • 1,5 szklanki erytrytolu
  • 1 masło
  • 2 jajka
  • 1 proszek do pieczenia

Polewa czekoladowa

  • 1 szklanka mleka
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki erytrytolu
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

W rondelku lub w misce w mikrofali roztapiamy masło z erytrytolem dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temp. 180oC 40-50 minut.
Po wystygnięciu kroimy w kwadraty. Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Następnie pokrojone na kawałki ciasto zanurzamy w polewie czekoladowej, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
Kokosanki odstawiamy w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.

SPRÓBUJ RÓWNIEŻ